Navigacija

Naslov: Nedelja svesti o mozgu: Brain Awareness Week (BAW)

Vreme 15. mart 2013. 12:00
Organizator Laboratorija za Biomedicinsku Instrumentaciju i Inženjerstvo, BMIT, Elektrotehnički fakultet, Univerzitet u Beogradu
Mesto Računski centar Elektrotehničkog fakulteta, Univerziteta u Beogradu

Po treći put za redom, grupa za Biomedicinsko instrumentaciju i tehnologije , BMIT, Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu organizuje skup u toku Nedelje svesti o mozgu (BAW - Brain Awareness Week).

Doktorski, master i studenti osnovnih studija prikazaće svoje rezultate u oblasti akvizicije, obrade i analize elektrofizioloških signala (moždanih, mišićnih). Naučni rad je namenjen poboljšanju: 1) metoda terapije u okviru neurorehabilitacije osoba npr. posle moždanog udara ili sa epilepsijom; 2) metoda fiziološkog testiranja; 3) obezbeđivanju novog komunikacionog kanala kroz Mozak-Računar interfejs (BCI-Brain Computer Interface). BAW skup uključuje seriju predavanja, poster sekciju, interaktivne demonstracije i takmičenje između učesnika skupa.

National Instruments je obezbedio licenciran LabVIEW softver za sve studente koji će predstaviti svoje projekte, kao i nagrade za najbolje dobrovoljce iz publike u takmičenju "Snaga protiv misli". Najbolji studentski projekat dobiće posebnu nagradu koju su organizatori obezbedili.

Više detalja u prilogu.