Навигација

Наслов: Недеља свести о мозгу: Brain Awareness Week (BAW)

Време15. март 2013. 12:00
ОрганизаторЛабораторија за Биомедицинску Инструментацију и Инжењерство, БМИТ, Електротехнички факултет, Универзитет у Београду
МестоРачунски центар Електротехничког факултета, Универзитета у Београду

По трећи пут за редом, група за Биомедицинско инструментацију и технологије , БМИТ, Електротехничког факултета у Београду организује скуп у току Недеље свести о мозгу (BAW - Brain Awareness Week).

Докторски, мастер и студенти основних студија приказаће своје резултате у области аквизиције, обраде и анализе електрофизиолошких сигнала (можданих, мишићних). Научни рад је намењен побољшању: 1) метода терапије у оквиру неурорехабилитације особа нпр. после можданог удара или са епилепсијом; 2) метода физиолошког тестирања; 3) обезбеђивању новог комуникационог канала кроз Мозак-Рачунар интерфејс (BCI-Brain Computer Interface). BAW скуп укључује серију предавања, постер секцију, интерактивне демонстрације и такмичење између учесника скупа.

National Instruments је обезбедио лиценциран LabVIEW софтвер за све студенте који ће представити своје пројекте, као и награде за најбоље добровољце из публике у такмичењу "Снага против мисли". Најбољи студентски пројекат добиће посебну награду коју су организатори обезбедили.

Више детаља у прилогу.