Navigacija

Otvoreno predavanje: „Pretnje i kako ostati bezbedan na Internetu”

Vreme 08. maj 2012. 14:36
Organizator Kaspersky Lab
Mesto sala 61

Već skoro 10 godina, Internetom vladaju štetni softveri stvoreni u cilju ilegalnog sticanja novca. Napadi su većinom slučajni i spekulativne su prirode, nisu usmereni na određenu osobu već na bilo koga ko se „upeca”. Takvi napadi su sastavni deo sajber kriminala. Međutim, jasno je da se broj planiranih napada povećava. Tokom proteklih godina bili smo svedoci napada usmerenih na određene organizacije. Ovi napadi kao i svi ostali na koje smo navikli uglavnom počinju isto – varanjem pojedinaca kako bi otkrili informacije. Ali, u slučaju ciljanog napada, podaci se koriste kako bi se došlo do uporišta organizacije.

Ova prezentacija će ukazati na glavne trendove u razvoju štetnih softvera, načine na koje se oni šire i na ono što svi treba da uradimo kako bismo smanjili rizik od opasnosti i ostali bezbedni na Internetu.

Agenda:

  • Kako štetni softveri dospevaju na Internet
  • Ciljani napadi
  • Primeri
  • Nekomercijalni napadi
  • Glavni trendovi
  • Planovi za budućnost
  • Kako ostati bezbedan

Dejvid Em

Viši regionalni istraživač, Tim za globalno istraživanje i analizu, Ujedinjeno Kraljevstvo.

Dejvid radi za Kasperski Lab od 2004. godine. Kao viši tehnološki konsultant, na raznim izložbama i događajima, predstavljao je informacije o štetnim softverima i drugim opasnostima za informacione tehnologije, kao i izjave za elektronske i štampane medije. Takođe, pružao je informacije o proizvodima i tehnologijama kompanije Kasperski Lab. Na trenutnoj poziciji se nalazi od 2008. godine. Dejvida posebno interesuju ekosistemi štetnih softvera, ID krađe i Kasperski Lab tehnologije. On je takođe osmislio i razvio radionicu za odbranu od štetnih softvera (Malware Defence Workshop).

Od 1990. godine, Dejvid je radio u anti-virus industriji na raznim pozicijama. Pre nego što se priključio kompaniji Kasperski Lab, Dejvid je radio kao inženjer, menadžer proizvoda i marketing menadžer za proizvodnju u kompaniji McAfee, a pre toga kao menadžer tehničke podrške i viši tehnološki konsultant u kompaniji Dr Solomon’s Software.