Навигација

Oтворено предавање: „Претње и како остати безбедан на Интернету”

Време08. мај 2012. 14:36
ОрганизаторKaspersky Lab
Местосала 61

Већ скоро 10 година, Интернетом владају штетни софтвери створени у циљу илегалног стицања новца. Напади су већином случајни и спекулативне су природе, нису усмерени на одређену особу већ на било кога ко се „упеца”. Такви напади су саставни део сајбер криминала. Међутим, јасно је да се број планираних напада повећава. Током протеклих година били смо сведоци напада усмерених на одређене организације. Ови напади као и сви остали на које смо навикли углавном почињу исто – варањем појединаца како би открили информације. Али, у случају циљаног напада, подаци се користе како би се дошло до упоришта организације.

Ова презентација ће указати на главне трендове у развоју штетних софтвера, начине на које се они шире и на оно што сви треба да урадимо како бисмо смањили ризик од опасности и остали безбедни на Интернету.

Агенда:

  • Како штетни софтвери доспевају на Интернет
  • Циљани напади
  • Примери
  • Некомерцијални напади
  • Главни трендови
  • Планови за будућност
  • Како остати безбедан

Дејвид Ем

Виши регионални истраживач, Тим за глобално истраживање и анализу, Уједињено Краљевство.

Дејвид ради за Касперски Лаб од 2004. године. Као виши технолошки консултант, на разним изложбама и догађајима, представљао је информације о штетним софтверима и другим опасностима за информационе технологије, као и изјаве за електронске и штампане медије. Такође, пружао је информације о производима и технологијама компаније Касперски Лаб. На тренутној позицији се налази од 2008. године. Дејвида посебно интересују екосистеми штетних софтвера, ИД крађе и Касперски Лаб технологије. Он је такође осмислио и развио радионицу за одбрану од штетних софтвера (Malware Defence Workshop).

Од 1990. године, Дејвид је радио у анти-вирус индустрији на разним позицијама. Пре него што се прикључио компанији Касперски Лаб, Дејвид је радио као инжењер, менаџер производа и маркетинг менаџер за производњу у компанији McAfee, а пре тога као менаџер техничке подршке и виши технолошки консултант у компанији Dr Solomon’s Software.