Navigacija

Seminar “Brand New Engineers – Od integrala do inženjera

Vreme 24. novembar 2011. 15:41
Organizator Udruženje studenata elektrohnike Evrope
Mesto Microsoft učionica Računskog centra, Elektrotehničkog fakulteta

"Brand New Engineers – Od integrala do inženjera!" je seminar namenjen studentima Elektrotehničkog fakulteta koji će se održati u periodu od 5. do 9. decembra 2011. godine u zgradi Elektrotehničkog fakulteta i u Microsoft učionicama Računskog centra.

Cilj Seminara je da se kroz niz predavanja studenti upoznaju sa aktuelnim projektima na kojima trenutno rade njihovi profesori, asistenti, kolege i kompanije lideri u različitim oblastima elektrotehnike. Slušajući stručnjake sa izuzetnim iskustvom, studenti će steći uvid u konkretne probleme koji ih očekuju nakon zavšetka studija.

S obzirom da se na studijama pažnja pretežno usmerava na teorijsko znanje, studenti nemaju priliku da primene stečeno u praksi pre zaposlenja. Potrebno im je određeno vreme da se prilagode novom okruženju i počnu sa radom na konkretnim projektima. Ovog problema su svesni kako studenti tako i profesori i poslodavci u kompanijama, te seminarom "Brand New Engineers - Od integrala do inženjera!" zajedničkim snagama želimo da pomognemo budućim inženjerima da se na vreme pripreme za svoj poziv i obogate znanjem koje će im koristiti u inženjerskoj struci.

Prošle godine projekat je prvi put organizovan i naišao je na fantastične utiske profesora i studenata. Više od 100 studenata Elektrotehničkog fakulteta, tokom pet dana, imalo je priliku da sazna koji su trendovi i aktuelne tehnologije zastupljene u struci. Njihovo interesovanje i potreba za događajem ovog tipa dali su nam podstrek da i ove godine nastavimo sa organizovanjem Seminara. Kao studenti organizatori, uvideli smo da Seminarom zaista možemo pomoći kolegama da se približe pozivu inženjera i lakše dođu do posla pri završetku studija.

Organizator događaja je Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – Istek Lokalni komitet Beograd, koji već 10 godina organizuje međunarodne stručne radionice i razmene studenata, kao i seminare i treninge za kolege, kojima značajno utiče na njihovo lično i profesionalno usavršavanje.

Kontakt osoba:

Marija Vidović
Koordinator za odnose sa javnošću
marija.vidovic@eestec.etf.rs
063/18 27 489