Навигација

Семинар “Brand New Engineers – Од интеграла до инжењера

Време24. новембар 2011. 15:41
ОрганизаторУдружење студената електрохнике Европе
МестоMicrosoft учионица Рачунског центра, Електротехничког факултета

"Brand New Engineers – Од интеграла до инжењера!" је семинар намењен студентима Електротехничког факултета који ће се одржати у периоду од 5. до 9. децембра 2011. године у згради Електротехничког факултета и у Microsoft учионицама Рачунског центра.

Циљ Семинара је да се кроз низ предавања студенти упознају са актуелним пројектима на којима тренутно раде њихови професори, асистенти, колеге и компаније лидери у различитим областима електротехнике. Слушајући стручњаке са изузетним искуством, студенти ће стећи увид у конкретне проблеме који их очекују након завшетка студија.

С обзиром да се на студијама пажња претежно усмерава на теоријско знање, студенти немају прилику да примене стечено у пракси пре запослења. Потребно им је одређено време да се прилагоде новом окружењу и почну са радом на конкретним пројектима. Овог проблема су свесни како студенти тако и професори и послодавци у компанијама, те семинаром "Brand New Engineers - Од интеграла до инжењера!" заједничким снагама желимо да помогнемо будућим инжењерима да се на време припреме за свој позив и обогате знањем које ће им користити у инжењерској струци.

Прошле године пројекат је први пут организован и наишао је на фантастичне утиске професора и студената. Више од 100 студената Електротехничког факултета, током пет дана, имало је прилику да сазна који су трендови и актуелне технологије заступљене у струци. Њихово интересовање и потреба за догађајем овог типа дали су нам подстрек да и ове године наставимо са организовањем Семинара. Као студенти организатори, увидели смо да Семинаром заиста можемо помоћи колегама да се приближе позиву инжењера и лакше дођу до посла при завршетку студија.

Организатор догађаја је Удружење студената електротехнике Европе – Истек Локални комитет Београд, који већ 10 година организује међународне стручне радионице и размене студената, као и семинаре и тренинге за колеге, којима значајно утиче на њихово лично и професионално усавршавање.

Контакт особа:

Марија Видовић
Координатор за односе са јавношћу
marija.vidovic@eestec.etf.rs
063/18 27 489