Navigacija

Erasmus Mundus Master Program: Optika u nauci i tehnologiji

Vreme 06. oktobar 2010. 13:00
Predavač Marko Petrov, diplomirani inženjer-master
Mesto sala 59

U organizaciji Katedre za Mikroelektroniku i tehničku fiziku u sredu 06.10.2010. godine od 11 do 12 časova u sali 59 Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu biće održano predavanje: Erasmus Mundus Master Program: Optika u nauci i tehnologiji, Marko Petrov, diplomirani inženjer-master

Kratak sadržaj predavanja

U okviru predavanja biće predstavljena procedura prijave i uslovi koje studenti treba da zadovolje da bi konkurisali na Erasmus Mundus Master Program-e. Zatim, biće predstavljen OpSciTech program, način studiranja i kursevi koji čine ovaj program na Tehničkom univerzitetu u Delftu (Holandija) i Imperial College u Londonu (Velika Britanija). Biće prezentovani rezultati rada na optičkom dizajniranju trodimenzionalnih displeja postignuti na stručnoj praksi u okviru prve godine Master studija u Phillips Research centru (Ajdhoven, Holandija), kao i rezultati rada na realizaciji pasivnih mode-lock lasera na bazi optičkih vlakana ostvareni u toku izrade master teze.

Biografija predavača

Marko Petrov, rođen je 1985. godine u Požarevcu. Nakon završene požarevačke gimnazije 2004. godine, upisao je Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu i 2008. godine uporedo diplomirao na odsecima za Elektroniku i Fizičku elektroniku. Master studije u trajanju od 2 godine završio je u okviru Erasmus Mundus Master Program-a OpSciTech (Optics in Science and Technology) na Delft University of Technology, Delft, Holandija (prva godina) i Imperial College London, London, Velika Britanija (druga godina).