Навигација

Erasmus Mundus Master Program: Оптика у науци и технологији

Време06. октобар 2010. 13:00
ПредавачМарко Петров, дипломирани инжењер-мастер
Местосала 59

У организацији Катедре за Микроелектронику и техничку физику у среду 06.10.2010. године од 11 до 12 часова у сали 59 Електротехничког факултета у Београду биће одржано предавање: Erasmus Mundus Master Program: Оптика у науци и технологији, Марко Петров, дипломирани инжењер-мастер

Кратак садржај предавања

У оквиру предавања биће представљена процедура пријаве и услови које студенти треба да задовоље да би конкурисали на Erasmus Mundus Master Program-е. Затим, биће представљен OpSciTech програм, начин студирања и курсеви који чине овај програм на Техничком универзитету у Делфту (Холандија) и Imperial College у Лондону (Велика Британија). Биће презентовани резултати рада на оптичком дизајнирању тродимензионалних дисплеја постигнути на стручној пракси у оквиру прве године Мастер студија у Phillips Research центру (Ајдховен, Холандија), као и резултати рада на реализацији пасивних mode-lock ласера на бази оптичких влакана остварени у току израде мастер тезе.

Биографија предавача

Марко Петров, рођен је 1985. године у Пожаревцу. Након завршене пожаревачке гимназије 2004. године, уписао је Електротехнички факултет Универзитета у Београду и 2008. године упоредо дипломирао на одсецима за Електронику и Физичку електронику. Мастер студије у трајању од 2 године завршио је у оквиру Erasmus Mundus Master Program-а OpSciTech (Optics in Science and Technology) на Delft University of Technology, Делфт, Холандија (прва година) и Imperial College London, Лондон, Велика Британија (друга година).