Navigacija

Prezentacija Centra za razvoj karijere

Vreme 07. jun 2010. 16:12
Predavač Predavači Centra za razvoj karijere
Mesto Hol fakulteta, amfiteatar 56

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata tokom 2010. godine realizuje niz gostovanja po fakultetima u sastavu Univerziteta u Beogradu.

Planirano je da Elektrotehnički fakultet posete već 10. (prezentacija će se držati u holu fakulteta u periodu od 10č do 15č) i 11. (biće održana dva predavanja u amfiteatru 56 od 11č do 14č) juna 2010. godine.

Univerzitetski centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu tokom 2010. godine realizuje program « Karijera 3 u 1 – karijerno informisanje, savetovanje i edukacija » - sa ciljem pružanja podrške studentima i diplomcima u razvoju znanja i veština koje će im biti od značaja pri zapošljavanju i u daljem obrazovanju. Verujemo da će susreti sa studentima na matičnim fakultetima, koji čine okosnicu ovog programa, obezbediti i bolju i ravnomerniju informisanost studenata o programima koje Centar redovno organizuje kako bi im pomogao da bolje razumeju svet poslovanja i da ovladaju veštinama neophodnim za organizovanje i uspešno upravljanje karijerom.

Tokom prvog, info dana studentima bi bili predstavljeni ciljevi, usluge i aktivnosti Centra, ali i aktuelni konkursi za prakse, stipendije i usavršavanja. Istog dana, oni bi imali priliku i da se bliže upoznaju sa jednom od aktivnosti Centra – tzv. CV klinikom. Zainteresovani studenti, koji donesu svoju poslovnu biografiju, imaće mogućnost da od savetnika Centra, na licu mesta, dobiju povratnu informaciju i savete kako da postojeći aplikativni dokument unaprede. Sve aktivnosti bile bi organizovane u auli fakulteta, u okviru Info deska Centra.

Drugog dana, bila bi organizovane dva predavanja «Testovi u procesu selekcije» i «Veštine prezentacije». Nakon kratke uvodne prezentacije « Upoznajte Centar za razvoj karijere », zainteresovani studenti i diplomci će imati prilike da saznaju kako izgleda proces selekcije kandidata, koji svi testovi postoje i da li se mogu pripremiti za testiranje. Zahvaljujući drugom predavanju studenti će, između ostalog, saznati koje su odlike uspešne prezentacije, kako da unaprede svoje prezentacione veštine i čuju o čemu da vode računa prilikom organizovanja prezentacije.

Program gostovanja na fakultetima osmišljen je tako da uvaži interesovanja studenata pojedinih fakulteta. Prilikom dolaska u Centar ili učešća u programima Centra, studenti popunjavaju različite upitnike kojima nastojimo da utvrdimo njihova interesovanja i potrebe u domenu razvoju karijere. Takođe, Centar je u više navrata ispitivao stavove studenata nastojeći da «izmeri» koje usluge Centra ocenjuju kao neophodne. Zahvaljujući rezultatima tih ispitivanja bili smo u prilici da koncipiramo i ovaj program gostovanja za studente Elektrotehničkog fakulteta.