Навигација

Презентација Центра за развој каријере

Време07. јун 2010. 16:12
ПредавачПредавачи Центра за развој каријере
МестоХол факултета, амфитеатар 56

Центар за развој каријере и саветовање студената током 2010. године реализује низ гостовања по факултетима у саставу Универзитета у Београду.

Планирано је да Електротехнички факултет посетe већ 10. (презентација ће се држати у холу факултета у периоду од 10ч до 15ч) и 11. (биће одржана два предавања у амфитеатру 56 од 11ч до 14ч) јуна 2010. године.

Универзитетски центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду током 2010. године реализује програм « Каријера 3 у 1 – каријерно информисање, саветовање и едукација » - са циљем пружања подршке студентима и дипломцима у развоју знања и вештина које ће им бити од значаја при запошљавању и у даљем образовању. Верујемо да ће сусрети са студентима на матичним факултетима, који чине окосницу овог програма, обезбедити и бољу и равномернију информисаност студената о програмима које Центар редовно организује како би им помогао да боље разумеју свет пословања и да овладају вештинама неопходним за организовање и успешно управљање каријером.

Током првог, инфо дана студентима би били представљени циљеви, услуге и активности Центра, али и актуелни конкурси за праксе, стипендије и усавршавања. Истог дана, они би имали прилику и да се ближе упознају са једном од активности Центра – тзв. ЦВ клиником. Заинтересовани студенти, који донесу своју пословну биографију, имаће могућност да од саветника Центра, на лицу места, добију повратну информацију и савете како да постојећи апликативни документ унапреде. Све активности биле би организоване у аули факултета, у оквиру Инфо деска Центра.

Другог дана, била би организоване два предавања «Тестови у процесу селекције» и «Вештине презентације». Након кратке уводне презентације « Упознајте Центар за развој каријере », заинтересовани студенти и дипломци ће имати прилике да сазнају како изгледа процес селекције кандидата, који сви тестови постоје и да ли се могу припремити за тестирање. Захваљујући другом предавању студенти ће, између осталог, сазнати које су одлике успешне презентације, како да унапреде своје презентационе вештине и чују о чему да воде рачуна приликом организовања презентације.

Програм гостовања на факултетима осмишљен је тако да уважи интересовања студената појединих факултета. Приликом доласка у Центар или учешћа у програмима Центра, студенти попуњавају различите упитнике којима настојимо да утврдимо њихова интересовања и потребе у домену развоју каријере. Такође, Центар је у више наврата испитивао ставове студената настојећи да «измери» које услуге Центра оцењују као неопходне. Захваљујући резултатима тих испитивања били смо у прилици да конципирамо и овај програм гостовања за студенте Електротехничког факултета.