Navigacija

Bosch Future Mobility Challenge 2023 – Poziv za učešće

„Bosch Future Mobility Challenge“ je međunarodno takmičenje studenata tehnike u osmišljavanju i razvoju modela autonomnog vozila, koje je osposobljeno da se kreće po unapred poznatoj putanji, pod određenim uslovima, u određenom okruženju simulacije minijaturnog pametnog grada.   Organizator takmičenja je kompanija „Robert Bosch GmbH“  u Klužu.

Pozivaju se zainteresovani studenti različitih obrazovnih profila (mašinski, elektro, IT inženjerstvo), da oforme interdisciplinarne timove i prijave se za takmičenje do 31. oktobra, 2022. godine.

Da bi uspešno rešili zadatak, svi timovi od organizatora dobijaju model vozila u razmeri 1:10, opremljenog elektromotorom za pogon na sva četiri točka i ostalom opremom potrebnom za rad.

Studenti rade na svojim projektima u saradnji sa Bosch stručnjacima i akademskim profesorima nekoliko meseci kako bi razvili algoritme sa najboljim učinkom. Za finale se biraju najbolji timovi, a najbolji će biti nagrađeni sjajnim nagradama.

Detaljnije informacije o takmičenju možete da pronađete OVDE, a u nastavku možete da pogledate kako je izgledalo prošlogodišnje takmičenje.

https://youtu.be/VbiDe0ULSLk

Slike

  • /uploads/attachment/vest/2647/Bosch_COLOR_RGB.png