Navigacija

KONUS objavljuje javni poziv za prijavljivanje za članstvo u NSVO i NAT

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obavestilo je Konferenciju univerziteta Srbije (KONUS) da mandat Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje (NSVO) i Upravnog odbora Nacionalnog tela za akreditaciju i obezbeđenje kvaliteta u visokom obrazovanju (NAT) ističe 4. aprila 2022. godine. U skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju KONUS objavljuje javni poziv za prijavljivanje kandidata najkasnije u roku od šest meseci pre isteka mandata članova ovih tela. 

 

KONUS predlaže kandidaturu za izbor šest članova NSVO, tako što Vladi Republike Srbije dostavlja spisak od 18 kandidata iz reda istaknutih redovnih profesora, naučnih savetnika, odnosno umetnika sa međunarodno priznatim radovima ili dokazanim doprinosom nacionalnoj kulturi uzimajući u obzir zastupljenost obrazovno-naučnih, odnosno obrazovno-umetničkih polja, kao i zastupljenost univerziteta. 

 

KONUS predlaže i dva člana Upravnog odbora NAT-a iz reda redovnih profesora univerziteta, odnosno ukupno šest kandidata. 

 

Priloženi su tekstovi javnih poziva, koji su objavljeni na Internet stranicama KONUS-a i Univerziteta u Beogradu kao i obrasci za prijavljivanje zainteresovanih koji će se na Internet stranici Fakulteta nalaziti do petka, 3.12.2021. god.