Navigacija

Google stipendije za studente sa invaliditetom i najbolje studentkinje računarstva

Kompanija Google svake godine raspisuje konkurse za dodelu stipendija za najbolje studente sa invaliditetom za studente tehničkih fakulteta (usmerenja ka računarstvu, softverskom inženjerstvu i elektrotehnici) i za najbolje studentkinje računarstva u regionu EMEA (usmerenja ka računarskim naukama i softverskom inženjerstvu).


Prošle godine u velikoj konkurenciji, među 10 najboljih evropskih studenata sa invaliditetom, stipendiju za školsku 2020/21. godinu je dobio naš kolega Dobrosav Vlašković, redovni student četvrte godine Softverskog inženjerstva na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Dobrosav ima cerebralnu paralizu i vezan je od rođenja za invalidska kolica, ali je veoma vredan i na skoro svaki čas predavanja i vežbi, kao i kolokvijume i ispite je dolazio, i uspešno ih polagao. Čestitamo Dobrosavu na dobijenoj nagradi i želimo mnogo uspeha u nastavku školovanja.

Konkurs za tekuću školsku 2021/22. godinu za studente sa invaliditetom (disleksija, dispraksija, oštećenje vida ili sluha, dijabetes, epilepsija, anksiozni poremećaji i depresija ili bilo koja druga fizička ili mentalna oštećenja ili zdravstvena stanja), kompanija Google je otvorila do 31.12.2021. godine. Tekst konkursa i uslovi se nalaze na sledećem linku:
https://buildyourfuture.withgoogle.com/scholarships/google-students-with-disabilities-scholarship/

Konkurs za tekuću školsku 2021/22. godinu za dodelu stipendija studentkinjama orijentisanim ka računarskoj tehnici i informatici i softverskom inženjerstvu, otvoren je do 10.12.2021. i nalazi se na sledećem linku:
https://buildyourfuture.withgoogle.com/scholarships/generation-google-scholarship-emea/

Slike

  • /uploads/attachment/vest/2462/image.png