Навигација

Google стипендије за студенте са инвалидитетом и најбоље студенткиње рачунарства

Компанија Google сваке године расписује конкурсе за доделу стипендија за најбоље студенте са инвалидитетом за студенте техничких факултета (усмерења ка рачунарству, софтверском инжењерству и електротехници) и за најбоље студенткиње рачунарства у региону ЕМЕА (усмерења ка рачунарским наукама и софтверском инжењерству).


Прошле године у великој конкуренцији, међу 10 најбољих европских студената са инвалидитетом, стипендију за школску 2020/21. годину је добио наш колега Добросав Влашковић, редовни студент четврте године Софтверског инжењерства на Електротехничком факултету у Београду. Добросав има церебралну парализу и везан је од рођења за инвалидска колица, али је веома вредан и на скоро сваки час предавања и вежби, као и колоквијуме и испите је долазио, и успешно их полагао. Честитамо Добросаву на добијеној награди и желимо много успеха у наставку школовања.

Конкурс за текућу школску 2021/22. годину за студенте са инвалидитетом (дислексија, диспраксија, оштећење вида или слуха, дијабетес, епилепсија, анксиозни поремећаји и депресија или било која друга физичка или ментална оштећења или здравствена стања), компанија Google је отворила до 31.12.2021. године. Текст конкурса и услови се налазе на следећем линку:
https://buildyourfuture.withgoogle.com/scholarships/google-students-with-disabilities-scholarship/

Конкурс за текућу школску 2021/22. годину за доделу стипендија студенткињама оријентисаним ка рачунарској техници и информатици и софтверском инжењерству, отворен је до 10.12.2021. и налази се на следећем линку:
https://buildyourfuture.withgoogle.com/scholarships/generation-google-scholarship-emea/

Слике

  • /uploads/attachment/vest/2462/image.png