Navigacija

Schneider Electric Razvojni centar program stipendija: prijavite se!

Schneider Electric Razvojni centar programom stipendiranja nastavlja da podržava studente u usavršavanju i postavljanju temelja svoje karijere. 
Program stipendija nudi razmenu znanja i iskustava direktno sa mentorima, priliku da svoje formalno obrazovanje studenti primene na praktičnim primerima, stipendiju, a nakon završetka školovanja i mogućnost da svoju karijeru započnu u kompaniji Schneider Electric.
Za program stipendiranja Schneider Electric-a mogu da se prijave studenti druge, treće i četvrte godine akademskih ili master studija tehničkih odeljenja na Elektrotehničkom fakultetu, sa minimalnom prosečno ocenom 8.50 sa osnovnih ili master studija.
Program je osmišljen tako da pruži podršku najboljim studentima u fakultetskim izazovima i dodatno ih motivise da budu proaktivni i uspešni tokom studiranja. 
Schneider Electric Razvojni centar okuplja više od 1000 stručnjaka iz oblasti energetike i računarstva. Do sada je kroz ovaj centar prošlo 700 stipendista. 
Svi studente koji žele da obogate svoje znanje ili da kreiraju budućnost u Schneider Electric Razvojnom centru, mogu da se prijave za stipendije do 5. 11. 2021. godine, putem sajta kompanije u delu Scholarship, gde se nalazi više informacija o samom programu – https://bit.ly/Schneider_scholarship.
Schneider Electric Razvojni centar u Srbiji bavi se istraživanjem, razvojem i softverskim inženjeringom u oblasti elektroenergetike, a posebno unapređenjem modernih infrastrukturnih sistema. Kroz više od dve decenije rasta i usavršavanja, Razvojni centar danas okuplja 1000 zaposlenih koji zajedno rade na razvoju i isporuci softvera za distribuciju električne energije i gasa, na preko 50 projekata u različitim fazama. Glavni proizvod, ADMS ( Advance Distribution management System) predstavlja integrisano softversko rešenje za upravljanje električnim distributivnim sistemima, u prisustvu obnovljivih izvora energije. Osnovna svrha ADMS-a je da se korišćenjem vrhunskog ekspertskog znanja iz oblasti energetike i softverskog inženjeringa, na najracionalniji način, iskoriste svi raspoloživi elektroenergetski kapaciteti u električnim distributivnim sistemima, sa posebnim naglaskom na obnovljive izvore energije i na taj način ostvare milionske uštede i spreči prekomerno zagađivanje životne sredine. ADMS je instaliran u preko 80 elektroprivreda širom sveta i 180 kontrolnih centara sa ukupno 160 miliona električnih potrošača. AGMS (Advance Distribution Gas System) je integrisana operativna platforma za mreže prirodnog gasa koja kombinuje SCADU zasnovanu na modelu mreže i druge napredne aplikacije za transport gasa. Nudi moderno, skalabilno i sigurno softversko rešenje za kontrolnu sobu za transport gasa budućnosti.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/2451/schneider-electric-stipendija-IG__2_.jpg