Навигација

Schneider Electric Развојни центар програм стипендија: пријавите се!

Schneider Electric Развојни центар програмом стипендирања наставља да подржава студенте у усавршавању и постављању темеља своје каријере. 
Програм стипендија нуди размену знања и искустава директно са менторима, прилику да своје формално образовање студенти примене на практичним примерима, стипендију, а након завршетка школовања и могућност да своју каријеру започну у компанији Schneider Electric.
За програм стипендирања Schneider Electric-а могу да се пријаве студенти друге, треће и четврте године академских или мастер студија техничких одељења на Електротехничком факултету, са минималном просечно оценом 8.50 са основних или мастер студија.
Програм је осмишљен тако да пружи подршку најбољим студентима у факултетским изазовима и додатно их мотивисе да буду проактивни и успешни током студирања. 
Schneider Electric Развојни центар окупља више од 1000 стручњака из области енергетике и рачунарства. До сада је кроз овај центар прошло 700 стипендиста. 
Сви студенте који желе да обогате своје знање или да креирају будућност у Schneider Electric Развојном центру, могу да се пријаве за стипендије до 5. 11. 2021. године, путем сајта компаније у делу Scholarship, где се налази више информација о самом програму – https://bit.ly/Schneider_scholarship.
Schneider Electric Развојни центар у Србији бави се истраживањем, развојем и софтверским инжењерингом у области електроенергетике, а посебно унапређењем модерних инфраструктурних система. Кроз више од две деценије раста и усавршавања, Развојни центар данас окупља 1000 запослених који заједно раде на развоју и испоруци софтвера за дистрибуцију електричне енергије и гаса, на преко 50 пројеката у различитим фазама. Главни производ, ADMS ( Advance Distribution management System) представља интегрисано софтверско решење за управљање електричним дистрибутивним системима, у присуству обновљивих извора енергије. Основна сврха ADMS-а је да се коришћењем врхунског експертског знања из области енергетике и софтверског инжењеринга, на најрационалнији начин, искористе сви расположиви електроенергетски капацитети у електричним дистрибутивним системима, са посебним нагласком на обновљиве изворе енергије и на тај начин остваре милионске уштеде и спречи прекомерно загађивање животне средине. ADMS је инсталиран у преко 80 електропривреда широм света и 180 контролних центара са укупно 160 милиона електричних потрошача. AGMS (Advance Distribution Gas System) је интегрисана оперативна платформа за мреже природног гаса која комбинује SCADU засновану на моделу мреже и друге напредне апликације за транспорт гаса. Нуди модерно, скалабилно и сигурно софтверско решење за контролну собу за транспорт гаса будућности.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/2451/schneider-electric-stipendija-IG__2_.jpg