Navigacija

Stipendije i Virtuelni dan otvorenih vrata kompanije Schneider Electric DMS

Schneider Electric Global razvija savremene tehnologije i rešenja za upravljanje energijom i procesima na bezbedan, pouzdan, efikasan i održiv način. Predvodi digitalnu transformaciju upravljanja energijom i automatizaciju u domovima, objektima, data centrima, infrastrukturnom i industrijskom sektoru. Više od 180 godina istorije i inovacija, kroz predanost, stručnost i kombinovanu snagu preuzetih kompanija, nastavlja da ostvaruje inovacije na svim nivoima, u cilju obezbeđenja primene principa „Life Is On”. Kompanija posluje u preko 100 zemalja širom sveta sa preko 135.000 zaposlenih.

Schneider Electric razvojni centar u Novom Sadu i sa kancelarijom u Beogradu se bavi istraživanjem, razvojem i softverskim inžinjeringom u oblasti elektroenergetike, a posebno unapređenjem modernih infrastrukturnih sistema. Okupljamo preko 1000 stručnjaka iz svih oblasti, a posebno iz oblasti energetike i računarstva sa višegodišnjom saradnjom sa univerzitetima, elektrodistributivnim kompanijama, proizvođačima i IT integratorima širom sveta. Naš glavni proizvod ADMS softver - Advance Distribution Management System, obuhvata razne analitičke funkcije za proračun i optimizaciju rada elektrodistributivnih kompanija. Takođe obezbeđuje alate potrebne za efikasno praćenje, upravljanje, dizajn i optimizaciju distributivnih sistema.

Kompanija Schneider Electric već dugi niz godina podržava program stručnih praksi i stipendija za studente tehničkih fakulteta.

Kako je program osmišljen?
Ovaj program je osmišljen tako da pruži podršku najboljim studentima u fakultetskim izazovima i dodatno ih motiviše da budu proaktivni i uspešni tokom studiranja. Kao kompanija koja godinama prepoznaje i nagrađuje znanje, rad i obrazovanje, sa velikim entuzijazmom i verom u najbolje buduće IT stručnjake, iste želimo da, pažljivo biranim programom, podstaknemo i inspirišemo u postizanju ličnih i profesionalnih ciljeva.
U toku jedne godine, postoje dva ciklusa u trajanju od po šest meseci. Oba će biti promovisana na društvenim mrežama. Studenti koji se prijavljuju prvi put (prijave su dva puta godišnje) imaće priliku da apliciraju i priključe se novom programu stipendiranja u našoj kompaniji. Nakon svakog ciklusa, ukoliko stipendisti zadrže iste kriterijume i svojom motivacijom i zalaganjem ostave pozitivan utisak na mentore,  automatski će se pridružiti sledećem ciklusu.
                       
Šta nudimo?
-Razmenu znanja i iskustava direktno sa mentorima
-Priliku da svoje formalno obrazovanje primeniš na praktičnim primerima
-Stipendiju
-Nakon završetka školovanja mogućnost da svoju karijeru započneš u kompaniji Schneider Electric

Uslovi za prijavu:
• Da si upisao drugu, treću ili četvrtu godinu akademskih ili master studija tehničkih odeljenja na sledećim fakultetima:

1. Fakultet tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu
2. Prirodno-matematički fakultet, Univerzitet u Novom Sadu
3. Elektrotehnički fakultet, Univerzitet u Beogradu
4. Matematički fakultet, Univerzitet u Beogradu

• Prosek: minimum 8.50 (sa osnovnih ili master studija)
 

Online Open Day organizujemo 01.02.2021, sa početkom u 12h, prijavu možete izvršiti putem sajta https://www.schneider-electric-dms.com/open-day/

Rok za prijavu za Open Day je 29.01.2021.

 

Prijavu za program stipendiranja možete izvršiti putem sajta u delu Scholarship, gde možete pronaći više informacija o samom programu https://www.schneider-electric-dms.com/career/

Rok za prijavu je 12.02.2020.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/2348/SE_Logo_CMYK-1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/2348/Studenti-sto1200x630-1.jpg