Navigacija

Izazov otvorenih podataka

Zajedno sa Kancelarijom za IT i e-Upravu, UNDP je raspisao Javni poziv u vidu izazova otvorenih podataka za predlaganje inovativnih ideja, a na osnovu podataka koje nude javne institucije i organizacije, dostupnih na portalu otvorenih podataka (www.data.gov.rs). Poziv je otvoren za startape, SME, udruženja, pojedince i sastoji se iz tri izazova:

1) "Unapređenje dostupnosti medicinske opreme", na osnovu podataka Agencije za lekove i medicinska sredstva i Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut",
2) "Upoznajte opštine u Srbiji", na osnovu podataka Republičkog zavoda za statistku i Agencije za privredne registre,
3) "Informisanje građana o promenama elektromagnetskog polja", na osnovu podataka Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL).

Biće izabrane tri najbolje inovativne ideje, po jedna za svaki izazov, i svaka će biti nagrađena u maksimalnom iznosu od 10.000 USD. Finalni iznos će zavisiti od kompleksnosti rešenja. U svrhu promocije izazova tokom januara 2019. će biti organizovani tematski meetup-i.

Rok za prijavu je 28. februar 2019. godine, a više detalja je dostupno na sajtu UNDP-a: http://www.rs.undp.org/izazov-otvorenipodaci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/2073/cq5dam.web.1280.1280.png