Навигација

Изазов отворених података

Заједно са Канцеларијом за ИТ и е-Управу, УНДП је расписао Јавни позив у виду изазова отворених података за предлагање иновативних идеја, а на основу података које нуде јавне институције и организације, доступних на порталу отворених података (www.data.gov.rs). Позив је отворен за стартапе, СМЕ, удружења, појединце и састоји се из три изазова:

1) "Унапређење доступности медицинске опреме", на основу података Агенције за лекове и медицинска средства и Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут",
2) "Упознајте општине у Србији", на основу података Републичког завода за статистку и Агенције за привредне регистре,
3) "Информисање грађана о променама електромагнетског поља", на основу података Регулаторне агенције за електронске комуникације и поштанске услуге (РАТЕЛ).

Биће изабране три најбоље иновативне идеје, по једна за сваки изазов, и свака ће бити награђена у максималном износу од 10.000 УСД. Финални износ ће зависити од комплексности решења. У сврху промоције изазова током јануара 2019. ће бити организовани тематски меетуп-и.

Рок за пријаву је 28. фебруар 2019. године, а више детаља је доступно на сајту УНДП-а: http://www.rs.undp.org/izazov-otvorenipodaci.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/2073/cq5dam.web.1280.1280.png