Navigacija

World Learning pune stipendije za jednogodišnje osnovne studije u SAD

Global UGRAD program razmene za Srbiju i Crnu Goru nastavlja s dodelom punih stipendija akademski uspesnim i drustveno aktivnim studentima u Srbiji i Crnoj Gori. Ovo je osma generacija studenata koji će zahvaljujući sredstvima obezbeđenim od strane Američke vlade i US State Department Bureau of Educational and Cultural Affairs, uz podršku Američke ambasade u Beogradu i World Learning organizacije, provesti godinu dana na nekom od američkih univerziteta gde će pohađati nastavu u okviru osnovnih studija, učestvovati u vannastavnim aktivnostima, volontirati, sticati praktična iskustva i predstavljati svoju zemlju kroz raznosvrsne kulturne aktivnosti.

Po povratku u Srbiju, studenti nastavljaju studije na svojim matičnim univerzitetima i fakultetima. 7 generacija je u okviru nekadasnjeg FORECAST Exchange programa, a sadašnjeg Global UGRAD programa, upoznalo američku kulturu i način studiranja iz sasvim novog ugla i steklo mnoga međunarodna prijateljstva, što ih je u još većoj meri načinilo građanima globalne zajednice sveta.

World Learning bi želeo da ovu izuzetnu priliku za dobijanje pune stipendije za jednogodišnje osnovne studije u Sjedinjenim Državama predstavi i studentima vašeg fakulteta. Od predhodne akademske godine u program su uključene i visoke škole strukovnih studija.

U prilogu se nalaze:

Krajnji rok za podnosenje prijave je 25. decembar 2013.