Навигација

World Learning пуне стипендије за једногодишње основне студије у САД

Global UGRAD програм размене за Србију и Црну Гору наставља с доделом пуних стипендија академски успесним и друствено активним студентима у Србији и Црној Гори. Ово је осма генерација студената који ће захваљујући средствима обезбеђеним од стране Америчке владе и US State Department Bureau of Educational and Cultural Affairs, уз подршку Америчке амбасаде у Београду и World Learning организације, провести годину дана на неком од америчких универзитета где ће похађати наставу у оквиру основних студија, учествовати у ваннаставним активностима, волонтирати, стицати практична искуства и представљати своју земљу кроз разносврсне културне активности.

По повратку у Србију, студенти настављају студије на својим матичним универзитетима и факултетима. 7 генерација је у оквиру некадасњег FORECAST Exchange програма, а садашњег Global UGRAD програма, упознало америчку културу и начин студирања из сасвим новог угла и стекло многа међународна пријатељства, што их је у још већој мери начинило грађанима глобалне заједнице света.

World Learning би желео да ову изузетну прилику за добијање пуне стипендије за једногодишње основне студије у Сједињеним Државама представи и студентима вашег факултета. Од предходне академске године у програм су укључене и високе школе струковних студија.

У прилогу се налазе:

Крајњи рок за подносење пријаве је 25. децембар 2013.