Navigacija

Praksa u Institutu za računarsku tehniku i računarske komunikacije (RT-RK) u Beogradu na programiranj

Potrebni studenti sa Odseka za računarsku tehniku i informatiku ili Odseka za softversko inženjerstvo koji su zainteresovani za praksu koja bi se iskoristila kao master ili diplomski rad. Studenti bi radili na razvoju aplikacija za sisteme sa ugrađenim elementima. Izrada bi se obavljala u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada i istraživačkim Institutom za računarsku tehniku i računarske komunikacije (RT-RK), u trajanju od tri do šest meseci, 20 sati nedeljno u prostorijama RT-RK u Beogradu.

Studenti bi dobijali mesečnu stipendiju sa mogućnošću zaposlenja po završetku prakse/master rada. Šestoro studenata koji su radili master rad u predhodnih godinu dana sada su inženjeri u Institutu RT-RK, na obostrano zadovoljstvo.

RT-RK Institut nudi konstantno akademsko i profesionalno usavršavanje, olakšano učešće na nacionalnim i međunarodnim naučnim konferencijama, fleksibilno radno vreme, timski rad u novom, modernom ambijentu sa savremenom opremom i alatima, mogućnost boravka i rada u inostranstvu na zajedničkim projektima sa vodećim svetskim kompanijama uz atraktivnu zaradu i bonuse, a rezultati rada su integrisani u proizvode i rešenja renomiranih svetskih proizvođača u domenu potrošačke elektronike.

Uslovi za prijavu:

  • Iskustvo u radu sa programskim jezicima C i C++
  • Poznavanje razvoja softvera za Linux OS
  • Razumevanje osnovnih principa rada operativnih sistema, razvoja multitreding aplikacija, sistema sa radom u realnom vremenu
  • Orijentisanost ka timskom radu
  • Aktivna upotreba engleskog jezika u usmenoj i pismenoj komunikaciji
  • Želja za profesionalnim usavršavanjem

Za više informacija zainteresovani treba da se jave asistentu Mariji Punt (maki@etf..bg.ac.rs) do 29.09.2013.