Navigacija

„Pokreni se za budućnost“

Program „Pokreni se za budućnost“ razvio se 2012/13. iz Programa „Partnerstvo za obrazovanje i razvoj zajednice“ (PECD program), koji je nastao 2004. dolaskom kompanije Filip Moris u Srbiju kao jedinstven program podrške obrazovanju, a usmeren na pomoć najboljim studenatima Univerziteta u Nišu dodeljivanjem studentskih stipendija i grantova za realizaciju studentskih projekata.

Prepoznavši da je zapošljavanje osnovni problem mladih u Srbiji nakon završetka studija, ove godine partnerski smo se uključili u projekat „Pokreni se za posao“ sa organizacijom ENEKA iz Niša, koja ima višegodišnje iskustvo u pomoći pri pokretanju biznisa socijalno-ugroženim kategorijama stanovništva. Za razliku od dela programa koji sprovodi ENEKA i koji se odnosi na celokupnu populaciju, i gde se kao ključni parametar uzima socijalni status kandidata, deo koji se odnosi na akademce podrazumeva pre svega starosnu granicu – mlade visokoobrazovane pojedince starosti između 23 i 35 godina i dobru poslovnu ideju.

Program „Pokreni se za posao“ dodeljuje grantove u iznosu do 200.000,00 dinara za kupovinu neophodne opreme za rad. Pored toga, svim dobitnicima biće obezbeđena poslovna i stručna praksa, kao i stalna savetodavna pomoć. Konkurs je otvoren do 28. februara 2013. godine, a sve informacije i prijavni obrazac možete videti na sajtu http://www.pokrenisezabuducnost.rs/.