Navigacija

Od znanja do praktičnog iskustva

Program stručnih praksi u inostranstvu

Međunarodna studentska organizacija AIESEC ti u okviru svog programa stručnih praksi omogućava da sticanje znanja i iskustva, kao i lični i profesionalni razvoj kroz rad u kompanijama. Odlaskom na stručnu praksu, imaćeš priliku da radiš u organizacijama/kompanijama i da provodiš svoje vreme radeći u oblastima koje se odnose na menadžment, informacione tehnologije, inžinjerstvo i prirodne nauke. Ove oblasti obuhvataju niz različitih poslova koji omogućavaju praktikantima da se stručno usavršavaju i naprave prve korake u svojoj budućoj karijeri. Studenti imaju mogućnost da se upoznaju sa kulturom, običajima, tradicijom zemlje koju posete kao i da predstave svoju zemlju. Za program stručnih praksi možeš se prijaviti na www.bba.AIESEC.org.rs.

U okviru programa stručnih praksi izdvajamo nekoliko praksi koje su aktuelne u narednom periodu.

GroMar je poljska kompanija prepoznata u kompjuterskoj industriji kao platforma za razvoj virtuelnog učenja. Na raspolaganju vam je praksa u odeljenju za PHP programiranje ili u odeljenju za multimediju uz primenu Flash-a Praksa podrazumeva rad u projektnom timu zaduženom za osmišljavanje modula učenja, a minimalno trajanje prakse je 24 meseca.

Kompanija Da Vinci Design Soultions sa predstavništvom u Indiji, pruža svojim klijentima usluge iz oblasti inženjerstva. Tokom prakse u ovoj kompaniji osmišljavaćeš i realizovaćeš dizajnerska rešenja prema potrebama klijenata, a trajanje prakse je godinu dana.

Praksa u predstavništvu kompanije TATA Consultancy Services u Budimpešti u oblasti informacionih tehnologija traje godinu dana, a prethodno iskustvo nije neophodno pošto kompanija organizuje potrebnu edukaciju po dolasku praktikanata. Za ovu praksu možeš se prijaviti ukoliko imaš završene barem tri godine studija i želiš da stekneš praktično iskustvo u oblasti informacionih tehnologia, a odlično znaš engleski i bar još jedan jezik.

AIESEC je međunarodna platforma koja omogućava mladim ljudima da otkriju i razviju sopstvene potencijale. Prisustvom na preko 2.100 univerziteta u 110 zemalja sa preko 60.000 članova, AIESEC je prepoznat od strane Ujedinjenih Nacija kao najveća studentska organizacija na svetu.

Maja Todosovski
Potpredsednik za komunikacije
Lokalna kancelarija BBA
Mobilni: 062/8030845
maja.todosovski@aiesec.net
www.bba.aiesec.org.rs