Навигација

Од знања до практичног искуства

Програм стручних пракси у иностранству

Међународна студентска организација AIESEC ти у оквиру свог програма стручних пракси омогућава да стицање знања и искуства, као и лични и професионални развој кроз рад у компанијама. Одласком на стручну праксу, имаћеш прилику да радиш у организацијама/компанијама и да проводиш своје време радећи у областима које се односе на менаџмент, информационе технологије, инжињерство и природне науке. Ове области обухватају низ различитих послова који омогућавају практикантима да се стручно усавршавају и направе прве кораке у својој будућој каријери. Студенти имају могућност да се упознају са културом, обичајима, традицијом земље коју посете као и да представе своју земљу. За програм стручних пракси можеш се пријавити на www.bba.AIESEC.org.rs.

У оквиру програма стручних пракси издвајамо неколико пракси које су актуелне у наредном периоду.

GroMar је пољска компанија препозната у компјутерској индустрији као платформа за развој виртуелног учења. На располагању вам је пракса у одељењу за PHP програмирање или у одељењу за мултимедију уз примену Flash-a Пракса подразумева рад у пројектном тиму задуженом за осмишљавање модула учења, а минимално трајање праксе је 24 месеца.

Компанија Da Vinci Design Soultions са представништвом у Индији, пружа својим клијентима услуге из области инжењерства. Током праксе у овој компанији осмишљаваћеш и реализоваћеш дизајнерска решења према потребама клијената, а трајање праксе је годину дана.

Пракса у представништву компаније TATA Consultancy Services у Будимпешти у области информационих технологија траје годину дана, а претходно искуство није неопходно пошто компанија организује потребну едукацију по доласку практиканата. За ову праксу можеш се пријавити уколико имаш завршене барем три године студија и желиш да стекнеш практично искуство у области информационих технологиа, а одлично знаш енглески и бар још један језик.

AIESEC је међународна платформа која омогућава младим људима да открију и развију сопствене потенцијале. Присуством на преко 2.100 универзитета у 110 земаља са преко 60.000 чланова, AIESEC је препознат од стране Уједињених Нација као највећа студентска организација на свету.

Маја Тодосовски
Потпредседник за комуникације
Локална канцеларија ББА
Мобилни: 062/8030845
maja.todosovski@aiesec.net
www.bba.aiesec.org.rs