Navigacija

BubbleBot

Šta je BubbleBot:

Eksperimentalno takmičenje u programiranju u oblasti veštačke inteligencije koje organizuju zaposleni u Razvojnom centru Microsoft-a u Srbiji (MDCS). Takmičenje je osmišljeno da promoviše kreativno, tj. lateralno razmišljanje, konkurenciju u programiranju kao i sportski duh i dobrodošli su svi koje zanima stohastička teorija igara, veštačka inteligencija i video igre.

Posetite sajt http://www.bubblecup.org/bubblebot.html gde možete naći najnovije i detaljne informacije.

Prvi BubbleBot turnir biće održan u decembru, a finale će se održati na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu 7. decembra 2011. godine.

Ko može da se prijavi:

Svi koji nisu zaposleni u Microsoft razvojnom centru u Beogradu mogu da se takmiče. Takmičarski timovi mogu da imaju jednog ili više članova. Ista osoba ne može da učestvuje u više timova.

Kako da se prijavite:

Napravite svog bota (ili više njih) uz pomoć resursa datih na sajtu tačmičenja i pošaljite ih na adresu bot@bubblecup.org. Bota treba dostaviti u izvršnom fajlu (.exe) plus izvorni kod koji može da bude napisan u bilo kom programskom jeziku. Jedan tim može da pošalje neograničen broj botova. Svaki dostavljeni bot mora da pobedi SimpleBot-a kojeg možete preuzeti sa sajta takmičenja (u cilju sprečavanja spamovanja).

Uslovi učešća i format takmičenja:

Rok za slanje botova je 5. decembar, do 8:00. U zavisnosti od broja prijava organizovaćemo i preliminarne runde koje će biti snimljene i postavljene na sajtu takmičenja. Najbolji botovi učestvovaće u finalu koje će se održati na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu 7. decembra 2011. godine. Finalni mečevi održaće se pred publikom na Elektrotehničkom fakultetu sa direktnim internet prenosom. Svi botovi koji dođu do finala dobiće nagrade, a specijalna nagrada sledi botu koji osvoji turnir!

Detaljnije informacije o finalu biće uskoro dostupne na sajtu tačmičenja, tako da pratite sajt!

Resursi i FAQ:

Odgovore na najčešća pitanja možete pronaći na adresi http://www.bubblecup.org/bubblebot.html.