Навигација

BubbleBot

Шта је BubbleBot:

Експериментално такмичење у програмирању у области вештачке интелигенције које организују запослени у Развојном центру Microsoft-а у Србији (MDCS). Такмичење је осмишљено да промовише креативно, тј. латерално размишљање, конкуренцију у програмирању као и спортски дух и добродошли су сви које занима стохастичка теорија игара, вештачка интелигенција и видео игре.

Посетите сајт http://www.bubblecup.org/bubblebot.html где можете наћи најновије и детаљне информације.

Први BubbleBot турнир биће одржан у децембру, а финале ће се одржати на Електротехничком факултету у Београду 7. децембра 2011. године.

Ко може да се пријави:

Сви који нису запослени у Microsoft развојном центру у Београду могу да се такмиче. Такмичарски тимови могу да имају једног или више чланова. Иста особа не може да учествује у више тимова.

Како да се пријавите:

Направите свог бота (или више њих) уз помоћ ресурса датих на сајту тачмичења и пошаљите их на адресу bot@bubblecup.org. Бота треба доставити у извршном фајлу (.exe) плус изворни код који може да буде написан у било ком програмском језику. Један тим може да пошаље неограничен број ботова. Сваки достављени бот мора да победи SimpleBot-а којег можете преузети са сајта такмичења (у циљу спречавања спамовања).

Услови учешћа и формат такмичења:

Рок за слање ботова је 5. децембар, до 8:00. У зависности од броја пријава организоваћемо и прелиминарне рунде које ће бити снимљене и постављене на сајту такмичења. Најбољи ботови учествоваће у финалу које ће се одржати на Електротехничком факултету у Београду 7. децембра 2011. године. Финални мечеви одржаће се пред публиком на Електротехничком факултету са директним интернет преносом. Сви ботови који дођу до финала добиће награде, а специјална награда следи боту који освоји турнир!

Детаљније информације о финалу биће ускоро доступне на сајту тачмичења, тако да пратите сајт!

Ресурси и FAQ:

Одговоре на најчешћа питања можете пронаћи на адреси http://www.bubblecup.org/bubblebot.html.