Navigacija

Praksa u Laboratoriji za primenu računara u nauci, Insituta za fiziku Beograd

Praksa u Laboratoriji za primenu računara u nauci (SCL - Scientific Computing Laboratory), Insituta za fiziku Beograd

Studentima koji su u završnoj godini osnovnih ili master studija, 6 mesečna praksa u Laboratoriji za primenu računara u nauci omogućava da kroz praktičan rad steknu ne samo elementarno radno iskustvo već i uvid u mogućnosti zapošljavanja. Praksa će se odvijati u dva dela. Prvi deo je uvodni u trajanju od tri meseca u toku koga će se odabrani sudenti upoznavati sa metodama rada i softverskim alatima. U drugom delu se očekuje realizacija i rešavanje složenijih zadataka. U toku drugog dela realizacije prakse postoji mogućnost finansijske podrške studentu.

Student će imati mogućnost da radi na PARADOX klasteru sa 1000 procesora najnovije generacije sa 45TB prostora za podatke. Klaster koristi grid-platformu koja je jedan od glavnih pravaca razvoja računara velikih performansi.

Sa naše strane student će biti podržan da iskoristi dobijene rezultate za izradu svog master ili diplomskog rada.

Pozivamo sve zainteresovane studente Odseka za Fizičku elektroniku, Odseka za Računarsku tehniku i informatiku i Softverskog inženjerstva, kao i studente ostalih smerova zainteresovane za numeričke simulacije konkretnih fizičkih sistema i paralelno, objektno orjentisano programiranje da se prijave do 06.12.2010.

Postoje dva raspoloživa mesta.

Period održavanja prakse će biti preciziran u dogovoru sa prijavljenim kandidatima.

Prijava za praksu treba da sadrži: biografiju, ocene iz predmeta koji su verzani za praksu, kontakt podatke. Prijave treba poslati putem elektronske pošte na igor@ipb.ac.rs.

Kontakt

dr Igor Stanković
igor@ipb.ac.rs
http://www.scl.rs/