Навигација

Пракса у Лабораторији за примену рачунара у науци, Инситута за физику Београд

Пракса у Лабораторији за примену рачунара у науци (SCL - Scientific Computing Laboratory), Инситута за физику Београд

Студентима који су у завршној години основних или мастер студија, 6 месечна пракса у Лабораторији за примену рачунара у науци омогућава да кроз практичан рад стекну не само елементарно радно искуство већ и увид у могућности запошљавања. Пракса ће се одвијати у два дела. Први део је уводни у трајању од три месеца у току кога ће се одабрани суденти упознавати са методама рада и софтверским алатима. У другом делу се очекује реализација и решавање сложенијих задатака. У току другог дела реализације праксе постоји могућност финансијске подршке студенту.

Студент ће имати могућност да ради на PARADOX кластеру са 1000 процесора најновије генерације са 45TB простора за податке. Кластер користи грид-платформу која је један од главних праваца развоја рачунара великих перформанси.

Са наше стране студент ће бити подржан да искористи добијене резултате за израду свог мастер или дипломског рада.

Позивамо све заинтересоване студенте Одсека за Физичку електронику, Одсека за Рачунарску технику и информатику и Софтверског инжењерства, као и студенте осталих смерова заинтересоване за нумеричке симулације конкретних физичких система и паралелно, објектно орјентисано програмирање да се пријаве до 06.12.2010.

Постоје два расположива места.

Период одржавања праксе ће бити прецизиран у договору са пријављеним кандидатима.

Пријава за праксу треба да садржи: биографију, оцене из предмета који су верзани за праксу, контакт податке. Пријаве треба послати путем електронске поште на igor@ipb.ac.rs.

Контакт

др Игор Станковић
igor@ipb.ac.rs
http://www.scl.rs/