Navigacija

Stipendije Eurobank EFG

Već petu godinu zaredom, program Eurobank EFG Školarina obezbeđuje vredne novčane nagrade za pedeset najboljih studenata univerziteta čiji je osnivač Republika Srbija. Ova inicijativa deo je sveobuhvatnog programa pod nazivom „Investiramo u evropske vrednosti“, kojim Banka ulaže u razvoj korporatne društvene odgovornosti putem pomoći obrazovanju, zdravstvu, inkluzivnom društvu i zaštiti životne sredine. Svojom ukupnom vrednošću od preko 3 miliona evra, projekti korporatne društvene odgovornosti koji se obavljaju pod patronatom Eurobank EFG predstavljaju najveću donaciju koju jedna strana kompanija nudi u Srbiji za pomoć razvoju ključnih segmenata lokalne zajednice.

Eurobank EFG članica je Grupe EFG, jedne od najvećih bankarskih grupa u Švajcarskoj. Svojom efektivom u iznosu od 82,1 milijarde evra, mrežom od 24.000 zaposlenih, te brojem od 1.600 filijala i prodajnih mesta, Banka je prisutna u širem području jugoistočne i centralne Evrope, te u Velikoj Britaniji, Luksemburgu i na Kipru.

Pregled programa stipendija Eurobank EFG

Konkurs je otvoren za sve studente koji u akademskoj 2010–2011. pohađaju završnu godinu osnovnih studija na univerzitetima čiji je osnivač Republika Srbija, kao i za apsolvente koji će svoj apsolventski staž po prvi put započeti u navedenom periodu. Takođe, kandidati treba da imaju ostvaren prosek ocena iznad 9,5, te da pokazuju izvandrednu angažovanost u vannastavnim aktivnostima, kao i odlične komunikacijske sposobnosti i liderski potencijal.

Konkurs za stipendije otvoren je od 01. septembra do 24. oktobra 2010. Sve prijave pregledaće i oceniti nezavisna stručna komisija koju će sačinjavati istaknuti profesori, profesionalci iz raznih oblasti i aktivisti nevladinih organizacija. Laureati će primiti stipendije u pojedinačnom iznosu od 1.000 evra na ceremoniji koja će se održati u decembru 2010. godine.

Informacije o prijavama i pratećem materijalu u vezi sa donacijama Eurobank EFG u oblasti obrazovanja mogu se naći na zvaničnoj Intentet prezentaciji banke www.eurobankefg.rs, opcija školarina.