Навигација

Стипендије Eurobank EFG

Већ пету годину заредом, програм Eurobank EFG Школарина обезбеђује вредне новчане награде за педесет најбољих студената универзитета чији је оснивач Република Србија. Ова иницијатива део је свеобухватног програма под називом „Инвестирамо у европске вредности“, којим Банка улаже у развој корпоратне друштвене одговорности путем помоћи образовању, здравству, инклузивном друштву и заштити животне средине. Својом укупном вредношћу од преко 3 милиона евра, пројекти корпоратне друштвене одговорности који се обављају под патронатом Eurobank EFG представљају највећу донацију коју једна страна компанија нуди у Србији за помоћ развоју кључних сегмената локалне заједнице.

Eurobank EFG чланица је Групе ЕФГ, једне од највећих банкарских група у Швајцарској. Својом ефективом у износу од 82,1 милијарде евра, мрежом од 24.000 запослених, те бројем од 1.600 филијала и продајних места, Банка је присутна у ширем подручју југоисточне и централне Европе, те у Великој Британији, Луксембургу и на Кипру.

Преглед програма стипендија Eurobank EFG

Конкурс је отворен за све студенте који у академској 2010–2011. похађају завршну годину основних студија на универзитетима чији је оснивач Република Србија, као и за апсолвенте који ће свој апсолвентски стаж по први пут започети у наведеном периоду. Такође, кандидати треба да имају остварен просек оцена изнад 9,5, те да показују извандредну ангажованост у ваннаставним активностима, као и одличне комуникацијске способности и лидерски потенцијал.

Конкурс за стипендије отворен је од 01. септембра до 24. октобра 2010. Све пријаве прегледаће и оценити независна стручна комисија коју ће сачињавати истакнути професори, професионалци из разних области и активисти невладиних организација. Лауреати ће примити стипендије у појединачном износу од 1.000 евра на церемонији која ће се одржати у децембру 2010. године.

Информације о пријавама и пратећем материјалу у вези са донацијама Eurobank EFG у области образовања могу се наћи на званичној Интентет презентацији банке www.eurobankefg.rs, опција школарина.