Navigacija

Kompanija ComTrade ITSS organizuje EDIT. To je letnja škola programiranja.

Letnja škola osnovana je još 1996. Godine. EdIT se održava u Ljubljani, Mariboru, Sarajevu, Banja Luci, Kragujevcu i Beogradu. Sa preko stotinu učesnika - studenata tehničkih fakulteta i visokih škola - PMF, Mašinskog fakulteta, VTŠ, Tehničkih fakulteta, Elektronskih, Elektrotehničkih, i sličnih fakulteta ITstruke, EdIT postaje zaštitni znak ComTrade IT Solutions and Services koja mladim ljudima pruža mogućnost da svoje mesto pronađu među zaposlenima jedne uspešne međunarodne IT kompanije.

Polaznici letnje škole uz pomoć svojih mentora i instruktora pripremaju zanimljive projekte primenjive u svakodnevnevnoj praksi. Rad na projektima je za mnoge prva prilika da svoje teorijsko znanje pretvore u praksu: 10 dana praktičnog rada, isprepletena sa kratkim predavanjima o projektnom vođenju, razvoju i testiranju softvera u određenim programskim jezicima.

Cilj je upoznati se sa najnovijim tehnologijama rada u nekom od programskih jezika, naučiti više o životnom ciklusu razvoja softvera, razvoju aplikacija, saznati više o načinu vođenja projekta, o njegovoj realizaciji od početka (pisanja dokumentacije) do kraja (testiranja i implementacije), a sve to uz pomoć timskog rada bez koga je nemoguće ostvariti postavljene ciljeve.

Troškovi organizacije EdIT-a u potpunosti idu na teret kompanije, tako da učesnici ne plaćaju školarinu.