Навигација

Компанија ComTrade ITSS организује EDIT. То је летња школа програмирања.

Летња школа основана је још 1996. Године. EdIT се одржава у Љубљани, Марибору, Сарајеву, Бања Луци, Крагујевцу и Београду. Са преко стотину учесника - студената техничких факултета и високих школа - ПМФ, Машинског факултета, ВТШ, Техничких факултета, Електронских, Електротехничких, и сличних факултета ITструке, EdIT постаје заштитни знак ComTrade IT Solutions and Services која младим људима пружа могућност да своје место пронађу међу запосленима једне успешне међународне IT компаније.

Полазници летње школе уз помоћ својих ментора и инструктора припремају занимљиве пројекте примењиве у свакодневневној пракси. Рад на пројектима је за многе прва прилика да своје теоријско знање претворе у праксу: 10 дана практичног рада, испреплетена са кратким предавањима о пројектном вођењу, развоју и тестирању софтвера у одређеним програмским језицима.

Циљ је упознати се са најновијим технологијама рада у неком од програмских језика, научити више о животном циклусу развоја софтвера, развоју апликација, сазнати више о начину вођења пројекта, о његовој реализацији од почетка (писања документације) до краја (тестирања и имплементације), а све то уз помоћ тимског рада без кога је немогуће остварити постављене циљеве.

Трошкови организације EdIT-а у потпуности иду на терет компаније, тако да учесници не плаћају школарину.