Navigacija

Program stipendiranja fondacije Konrad Adenauer

Fondacija Konrad Adenauer je jedna od pet fondacija u Saveznoj Republici Nemačkoj. U svom političkom radu, kako u Nemačkoj tako i u inostranstvu vezuje se za ideje ličnosti po kojoj je dobila ime, Konradu Adenaueru, prvom kancelaru SR Nemačke, a time i za ideje hrišćanske demokratije.

Ostvarivanje ljudskih prava, konsolidovanje pravne države, unapređivanje mladog, demokratski orijentisanog političkog podmlatka neki su od osnovnih smernica delovanja Fondacije Konrad Adenauer. Stipendiranje mladih, nadarenih studenata čini jedan bitan segment u okviru naših delatnosti. Fondacija Konrad Adenauer svake godine dodeljuje stipendije mladim, politički angažovanim studentima i postdiplomcima.

Kako su upravo studenti vašeg fakulteta ciljna grupa ovog projekta, ovom prilikom želimo da Vam predstavimo naš program stipendiranja za 2008/09. godinu. Bliže informacije kao i dokumentacija za konkurs nalaze se u prilogu.

Za sve dodatne informacije i eventualna pitanja stojimo Vam na raspolaganju na sledećim brojevima telefona: 011/3285 209, 3285 210, 3285 211 ili mejl: sasah@kas-bg.com ili pesic@kas-bg.com. (www.kas.de/belgrad)

Priloženi dokumenti