Навигација

Програм стипендирања фондације Конрад Аденауер

Фондација Конрад Аденауер је једна од пет фондација у Савезној Републици Немачкој. У свом политичком раду, како у Немачкој тако и у иностранству везује се за идеје личности по којој је добила име, Конраду Аденауеру, првом канцелару СР Немачке, а тиме и за идеје хришћанске демократије.

Остваривање људских права, консолидовање правне државе, унапређивање младог, демократски оријентисаног политичког подмлатка неки су од основних смерница деловања Фондације Конрад Аденауер. Стипендирање младих, надарених студената чини један битан сегмент у оквиру наших делатности. Фондација Конрад Аденауер сваке године додељује стипендије младим, политички ангажованим студентима и постдипломцима.

Како су управо студенти вашег факултета циљна група овог пројекта, овом приликом желимо да Вам представимо наш програм стипендирања за 2008/09. годину. Ближе информације као и документација за конкурс налазе се у прилогу.

За све додатне информације и евентуална питања стојимо Вам на располагању на следећим бројевима телефона: 011/3285 209, 3285 210, 3285 211 или мејл: sasah@kas-bg.com или pesic@kas-bg.com. (www.kas.de/belgrad)

Приложени документи