Navigacija

SVEČANI PRIJEM BRUCOŠA

SVEČANI PRIJEM BRUCOŠA studijskog programa Elektrotehnika i računarstvo održan je 22. septembra u amfiteatru „Nikola Tesla“, uz prisustvo velikog broja brucoša.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta, prof. Dejan Gvozdić, obratio se studentima koji su prvi put upisali prvu godinu osnovnih studija školske 2023/2024. godine. Govoreći o tome koliko je ovo značajan trenutak, kako za same brucoše, tako i za Fakultet, Dekan je istakao da ove godine Fakultet slavi 75. godina od osnivanja. Podsetio je da je prošle godine obeležen stogodišnji jubilej od izdavanja prve diplome iz oblasti elektrotehnike u Srbiji na Univerzitetu u Beogradu.

U svom obraćanju, Dekan je istakao da oblast elektrotehnike i računarstva prožima sve sfere savremenog sajber – fizičkog društva. Nabrojao je teme iz različitih grana elektrotehnike i računarstva za koje je izvesno da će biti izazovi u profesionalnoj karijeri današnjih brucoša. Dekan je istakao da dobro poznavanje fundamentalnih principa struke, omogućava budućim stručnjacima da uspešno prate trendove koje razvoj savremenog društva nameće. U tom kontekstu, istakao je i značaj matematike i fizike, kao nauka koje su fundamentalne za razumevanje elektrotehnike. U svom obraćanju, Dekan je podsetio studente i na njihove obaveze i u smislu redovnog studiranja, ali i u širem kontekstu njihovog uspeha u svim sferama života. Na kraju svog obraćanja, Dekan je poželeo studentima puno uspeha na studijama.

Brucošima se takođe predstavio i student prodekan, Lazar Vujčić, poželeo im dobrodošlicu i dao osnovne informacije o ulozi studenta prodekana.

Ovaj svečani skup se nakon toga nastavio obraćanjem nastavnika predmeta prve godine studijskog programa Elektrotehnika i računarstvo.

Skup je završen obraćanjem prodekanice za nastavu, Jelene Ćertić koja je uputila studente da već od ponedeljka redovno prate nastavu, obaveštenja i sve drugo što čini studentski život.

Kolektiv Elektrotehničkog fakulteta generaciji brucoša 2023/2024 želi puno uspeha na ličnom i profesionalnom planu i da im studije Elektrotehnike i računarstva pomognu da dostignu ciljeve kojima streme.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/2832/Sl_01.png
  • /uploads/attachment/vest/2832/Sl_02.png