Navigacija

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu (ISWiB) 2022 – poziv za učešće

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu (International Student Week in Belgrade - ISWiB) je internacionalni festival koji se održava u Beogradu od 18. do 26. jula 2022. godine i  koji već dugi niz godina okuplja studente iz preko 50 država širom sveta.
Ideja festivala je da se mladi u multikulturalnom okruženju bave najvećim problemima današnjeg društva i da putem radionica koje se koriste raznim metodama pruže svoj doprinos rešavanju tih problema. Ove godine slavimo 15. godinu postojanja i ovogodišnja tema je Održivi razvoj pod sloganom „#NegujmoBudućnost“ studenti će moći da učestvuju u 10 zanimljivih radionica kao što su: mjuzikl, rešavanje studije slučaja, marketing i mediji i druge.

Osim edukativnog programa, mladima se pruža mogućnost upoznavanja Beograda i razmena mišljenja sa svojim vršnjacima u ambijentu oslobođenom od predrasuda, rasizma, ksenofobije, homofobije, nasilja i govora mržnje. Učesnici će upoznati i stručnjake različitih profesija i biće podsticani na društveni aktivizam u sopstvenoj lokalnoj zajednici.

Više o festivalu možete pročitati ovde.