Navigacija

Letnja škola mašinskog učenja u Petnici - PSI:ML

Seminar mašinskog učenja „PSI:ML“ (Petnica Summer Institute of Machine Learning) će se ove godine održati po šesti put, a pored studenata tehničkog i matematičkog usmerenja, poziv je otvoren i za studente drugih disciplina koji žele da nauče više o mašinskom učenju. Poznavanje matematike i programiranja se svakako smatra prednošću. Predavači su eksperti u oblasti mašinskog učenja, sa ekstenzivnim iskustvom u industriji i akademiji.  

 

Tokom seminara, učesnici će imati prilike da se, kroz intenzivna celodnevna predavanja i radionice upoznaju sa osnovama mašinskog učenja i da unaprede svoje znanje kroz teorijiski i praktični rad. Drugi deo seminara podrazumeva rad na grupnim ili individualnim projektima. Tokom projekata, svakom od učesnika će biti dodeljen mentor koji je stručnjak u konkretnoj oblasti.

 

Svi detalji o procesu prijavljivanja dostupni su na http://psiml.petnica.rs/apply.php

Prijava je otvorena do 12. marta 2020. godine do 23:59. 

 

Međunarodni seminar mašinskog učenja „PSI:ML“,  prvi put je održan 2015. godine. Osmišljen je od strane nekolicine inženjera zaposlenih u Microsoft razvojnom centru u Srbiji, koji su dugi niz godina bili saradnici u istraživačkoj stanici Petnica, a eksperti su u ovoj oblasti. Seminar je do sada okupio preko 120 učesnika, a neki od projekta rađenih na seminaru su prerasli u nagrađivane naučne radove. 

 

Sve detalje u vezi samog seminara zainteresovani studenti mogu pronaći na: http://psiml.petnica.rs 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/2218/PPT_slajd__1920x1080p_-01_5_.jpg