Navigacija

Otvoren konkurs za stipendije kompanije HDL Design House

Kompanija HDL Design House otvara stipendije namenjene najboljim studentima četvrte godine osnovnih studija i master studija Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, i Elektronskog fakulteta u Nišu.

Trajanje stipendije, za koje se mogu prijaviti studenti sa prosečnom ocenom iznad 8,5 i redovno upisanim godinama studija, je 12 meseci. U okviru programa stipendija, svi stipendisti će imati mogućnost obavljanja stručne prakse u kompaniji HDL Design House, kao i priliku da učestvuju u obukama i kursevima koje kompanija organizuje. Tokom trajanja stipendije, studenti neće imati dodatnih obaveza u kompaniji, i moći će u potpunosti da se posvete ispunjavanju svojih uobičajenih obaveza na fakultetu, a nakon završenih studija u predviđenom roku, imaće zagarantovano radno mesto kao inženjeri u kompaniji HDL Design House.

Stipendije se isplaćuju počev od januara 2018. zaključno sa decembrom 2018. Posebna nagrada biće obezbeđena svim stipendistima koji završe studije pre isteka ovih 12 meseci, u vidu bonusa za sve preostale mesečne stipendije, pored redovne plate u okviru zaposlenja, kao i dodatnih 5 slobodnih dana, uz predviđeni odmor koji će imati kao zaposleni u kompaniji.

Ukoliko nakon završenih osnovnih studija, stipendista želi da nastavi master studije, stiče pravo na nastavak primanja stipendija, uz odlaganje početka zasnivanja radnog odnosa za narednih godinu dana, koliko traju master studije. Konkurs za stipendije biće otvoren do 30. novembra 2017. Kandidati mogu poslati svoju radnu biografiju, propratno pismo, uverenje o redovno upisanim studijama i uverenje o položenim ispitima na email adresu scholarship@hdl-dh.com. Detaljnije informacije o konkursu dostupne su na linku: https://www.hdl-dh.com/Konkurs.pdf

O kompaniji

HDL Design House se bavi pružanjem usluga u oblasti digitalnog i analognog projektovanja i verifikacije SoC integrisanih kola, kao i razvojem IP cores i simulacionih modela koji se koriste u „System/Product Level“ simulacijama, poslujući u skladu sa međunarodno priznatim standardima kvaliteta ISO 9001:2008 upravljanja kvalitetom i ISO 27001:2013 upravljanja bezbednošću informacija. Preduzeće je osnovano 2001. godine, i trenutno zapošljava 160 inženjera koji rade u razvojnim centrima u Beogradu, Ćupriji i Solunu. Od svog osnivanja, HDL DH izuzetno uspešno učestvuje na R&D projektima sa kompanijama kao što su: NXP, Fujitsu, AMD, Infineon, CEVA, Cadence, Honeywell, Broadcom, Texas Instruments, Sensirion, uBlox, Siemens, Ericsson, Intel i druge.