Navigacija

Promocija upisa 100 brucoša na odseku za softversko inženjerstvo

subota, 14. jun 2014. u 11:00 Svečana sala Zgrade tehničkih fakulteta, Beograd

Ove godine Elektrotehnički fakultet slavi deset godina od osnivanja svog najmlađeg odseka - Odseka za softversko inženjerstvo (SI). Uvažavajući procene o rastućoj potražnji za ovom vrstom kadrova, prošlogodišnjom akreditacijom povećali smo upisnu kvotu sa dosadašnjih 60 na 100 studenata, a zbog velikog interesovanja kvota je proširena.  Prošle godine imali smo 19 brucoša sa 100 poena na prijemnom ispitu, a među prijavljenima je bilo 12 nosilaca nagrada na republičkim takmičenjima iz matematike, informatike i fizike, što svedoči o kvalitetu budućih studenata.

Na promociji će se kandidatima za upis na Softversko inženjerstvo obratiti profesori i asistenti fakulteta, koji predaju na ovom odseku, predstavnici kompanija koji stipendiraju studente Odseka za SI, bivši studenti Odseka za SI, koji rade u uspešnim velikim kompanijama u Srbiji i u svetu, ali i sadašnji studenti. Nakon formalnog dela, svi posetioci moći će da postave pitanje i da vide praktične projekte koji su radili naši studenti prve godine SI, u okviru demo-kornera.

Elektrotehnički fakultet u Beogradu već četiri decenije posvećuje posebnu pažnju obrazovanju iz oblasti računarstva, a programi studija iz ove oblasti svojom kompletnošću i kvalitetom doprineli su da se naša diploma visoko vrednuje u domaćim, ali i u velikim svetskim kompanijama. Program Odseka za SI usklađen je sa preporukama najpoznatijih profesionalnih organizacija IEEEComputer Society i ACM (Association for Computing Machinery). Studenti Odseka za SI rade u malim grupama do 50 studenata na predavanjima i do 30 studenata na vežbama, koristeći savremeno opremljene učionice i laboratorije, a njihov kontinuirani rad se uz maksimalnu posvećenost nastavnog kadra, vrednuje tokom cele godine, kroz domaće zadatke, projekte i kolokvijume. Garanciju za visok profesionalni nivo ovih studija predstavlja dugogodišnji rad nastavnika Katedre za računarsku tehniku i informatiku u nastavi i nauci, kao i pozitivna iskustva sa deset generacija upisanih do sada na ovaj Odsek.

Više informacija o događaju i Odseku za SI možete naći na: http://si.etf.rs.