Navigacija

Telenor "FIREFOX IZAZOV" za najbolju aplikaciju za Firefox operativni sistem

Najboljem programeru nagrada od 5 000 evra

Nagradu u vrednosti od 5 000 evra Telenor će dodeliti programeru koji napravi najbolju aplikaciju na konkursu „Fajrfoks izazov“ koji traje od 15. jula do 15. septembra. Ukupan fond nagrada iznosi 12 000 evra, a biće nagrađeno pet najboljih aplikacija.

Specijalna nagrada u vrednosti od 1000 evra biće dodeljena aplikaciji koja na najbolji način promoviše upotrebu mobilne mreže i internet servisa. Takmičari se mogu prijaviti na konkurs najkasnije do 10. septembra popunjavanjem formulara koji se nalazi na Telenorovom sajtu www.telenor.rs. Potrebno je da takmičari postave aplikaciju na Firefox Marketplace i prijave je na konkurs na Telenorovom sajtu najkasnije do 15. septembra.

Aplikacije će se ocenjivati na osnovu njihove inovativnosti, dizajna, funkcionalnosti, stepena integracije sa Fajrfoks platformom i upotrebne vrednosti.

Petočlani žiri činiće Nemanja Žilović predstavnik Telenora Srbija, Brano Đurović predstavnik Telenora Crna Gora, zatim Jan Jongboom i Olav Nymoen u ime kompanije ComoYo, Telenorove sestrinske kompanije za internet usluge, kao i Brian King predstavnik kompanije Mozilla.

Propozicije konkursa nalaze se na sajtu Telenora.

Telenor će krajem ove godine prvi u Srbiji ponuditi smart uređaje bazirane na Mozilla Firefox operativnom sistemu.

Telenor Srbija (www.telenor.rs) deo je Telenor grupe, šestog mobilnog operatora po veličini na svetu, koji ima 148 miliona korisnika na 11 tržišta. Ova kompanija, sa početnim ulaganjem od 1,53 milijarde evra, najveći je pojedinačni investitor u Srbiji. Sa 3,2 miliona korisnika u Srbiji, Telenor pomaže ljudima da budu povezani na jednostavan i predvidiv način. Telenor Srbija ima 120 prodavnica u 85 gradova i 1,150 zaposlenih.