Navigacija

Obaveštenje o formiranju nove budžetske liste za studente doktorskih akademskih studija

Obaveštenje o formiranju nove budžetske liste za studente doktorskih akademskih studija upisanih prvi put u prvu godinu školske 2010/11. i 2011/12. godine.

U skladu sa Pravilnikom o doktorskim studijama, čl. 16, za 2. i 3. godinu studija formiraju se nove budžetske liste studenata koji su ostvarili Zakonsko pravo na finansiranje iz budžeta (ostvarenih 48 ESPB u toku prethodne školske godine).

Pravo na finansiranje iz budžeta u 2. godini imaju studenti upisani prvi put u prvu godinu školske 2011/12. godine, a pravo na finansiranje iz budžeta u 3. godini imaju studenti upisani prvi put u prvu godinu školske 2010/11. godine.

Kvote za budžet su 30 mesta za 2. godinu i 17 mesta za 3. godinu.

U ukupan broj bodova, na osnovu kojih će se vršiti rangiranje, računa se i broj bodova dobijen za ostvarene naučne radove, objavljene tokom predhodnih godina studija na doktorskim studijama na ovom Fakultetu, a koji su definisani Pravilnikom o postupku i načinu vrednovanja i kvantitativnom iskazivanju naučnoistraživačkih rezultata istraživača („Sl. glasnik RS“, broj 38/08).

Spisak naučnih radova i fotokopije radova, objavljenih tokom predhodnih godina studija na doktorskim studijama na ovom Fakultetu, potrebno je doneti u Studentski odsek najkasnije do ponedeljka 25.02.2013. godine do 15 časova.

Korekcioni faktor dobijaju kandidati koji ispunjavaju neki od sledećih uslova:

  • kandidat je zaposlen ili je u postupku izbora u zvanje asistenta na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu;
  • kandidat je zaposlen na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu kao saradnik na projektima koje finansira Ministarstvo prosvete i nauke;
  • kandidat je zaposlen na nekom drugom fakultetu ili institutu u okviru Univerziteta u Beogradu;
  • kandidat je nezaposlen i prihvata da bude angažovan za pomoć u izvođenju nastave na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu u obimu koji definiše Komisija za studije trećeg stepena

dok je za ostale kandidate jednak nuli.

Da bi se ostvarilo pravo na dobijanje korekcionog faktora, potrebno je doneti potvrdu o zaposlenju na nekoj od navedenih ustanova, u Studentski odsek najkasnije do ponedeljka 25.02.2013. godine do 15 časova ili potpisati izjavu da je student nezaposlen i prihvata da bude angažovan za pomoć u izvođenju nastave na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu.