Navigacija

Stipendije Eurobank EFG

Uvaženi rektore,

U ime Eurobank EFG Štedionica a.d. Beograd, Institut za međunarodno obrazovanje (The Institute od International Education) ima čast da objavi početak programa „Eurobank EFG ŠKOLARINA za najbolje studente Srbije,“ namenjenog studentima Vašeg univerziteta.

Kao što Vam je poznato, već treću godinu zaredom program Eurobank EFG Školarina obezbeđuje se za stotinu najboljih studenata univerziteta čiji je osnivač Republika Srbija. Ova inicijativa deo je sveobuhvatnog programa pod nazivom „Investiramo u evropske vrednosti“, kojim Banka ulaže u razvoj korporatne društvene odgovornosti putem pomoći obrazovanju, zdravstvu, inkluzivnom društvu i zaštiti životne sredine. Svojom ukupnom vrednošću od preko 3 miliona evra, projekti korporatne društvene odgovornosti koji se obavljaju pod patronatom Eurobank EFG predstavljaju najveću donaciju koju jedna strana kompanija nudi u Srbiji za pomoć razvoju ključnih segmenata lokalne zajednice.

Eurobank EFG članica je Grupe EFG, treće najveće bankarske grupe u Švajcarskoj. Svojom efektivom u iznosu od 77,3 milijarde evra, mrežom od 24.000 zaposlenih i bazom od preko 210.000 deoničara, Banka je u šire područje jugoistočne i centralne Evrope dosada uložila više od 2 milijarde evra.

Pregled programa stipendija Eurobank EFG

Konkurs je otvoren za sve studente koji u 2008-2009. akademskoj godini pohađaju završnu godinu osnovnih studija na univerzitetima čiji je osnivač Republika Srbija, kao i za apsolvente koji će svoj apsolventski staž po prvi put započeti u navedenom periodu. Takođe, kandidati treba da imaju ostvaren prosek ocena iznad 9,5, te da pokazuju izvandrednu angažovanost u vannastavnim aktivnostima, kao i odlične komunikacijske sposobnosti i liderski potencijal.

Konkurs za stipendije otvoren je od 01. do 31. oktobra 2008. Sve prijave pregledaće i oceniti nezavisna stručna komisija koju će sačinjavati istaknuti profesori, profesionalci iz raznih oblasti i aktivisti nevladinih organizacija. Laureati će primiti stipendije u pojedinačnom iznosu od 1. 000 evra na ceremoniji koja će se održati u decembru 2008. godine.

Informacije o prijavama i pratećem materijalu u vezi sa donacijama Eurobank EFG u oblasti obrazovanja mogu se naći na zvaničnoj Intentet prezentaciji banke www.eurobankefg.rs.

Institut za međunarodno obrazovanje (IIE) jedna je od vodećih svetskih agencija koje se bave visokim obrazovanjem i stručnom razmenom na globalnom nivou. Osnovan 1919. godine kao nezavisna i neprofitna organizacija, Institut danas predstavlja nezaobilazan resurs za obrazovne radnike i ustanove širom sveta. Evropska kancelarija Instituta osnovana je 1990. godine. Sa sedištem u Budimpešti, ova kancelarija bavi se raznovrsnim vidovima visokog obrazovanja, rukovođenja stipendijama i testovima engleskog jezika u 30 evropskih zemalja.