Navigacija

AI-bazirani dizajn 6G mreža

Vreme 03. jul 2023. 12:00
Predavač Prof. Branka Vučetić
Mesto Sala 55

Apstrakt

U ovom predavanju će biti predstavljena vizija 6G mreža i primera njenih budućih primena. 6G će omogućiti distribuiranu veštačku inteligenciju i infrastrukturu koja se može koristiti za razne IoT usluge u drustvu i industriji. Veštačka inteligencija kombinovana sa stručnim znanjem će biti korišćena za dizajniranje 6G, budući da konvencionalne analitičke metode neće moći da ispune stroge zahteve budućih 6G usluga i da se nose sa sve većom kompleksnošću mreže. Biće predstavljen okvir za korišćenje veštačke inteligencije u dizajnu 6G i prikazani neki istraživački rezultati iz Sidnejskog Centra za IoT i telekomunikacije.

U predavanju će biti predstavljen predlog zajedničkih doktorskih studija sa Univerzitetom u Sidneju.

Biografija Branke Vučetić

Profesor Branka Vučetić radi kao Profesor Laureat i Direktor Centra za IoT i telekomunikacije na Univerzitetu u Sidneju. Tokom svoje karijere, obavljala je različite istraživačke i akademske funkcije u Srbiji, Australiji i Velikoj Britaniji. Njena istraživačka interesovanja obuhvataju bežične komunikacije, zatitne kodove i primene IoT-a u energetskim mrežama, zdravstvu, i industrijskoj kontroli.

Profesor Vučetić je ko-autor četiri knjige i više od četiri stotine radova u telekomunikacionim časopisima i konferencijskim zbornicima. Članica je Australijske akademije nauka, Australijske akademije tehnologije i inženjerstva i IEEE.