Навигација

AI-базирани дизајн 6G мрежа

Време03. јул 2023. 12:00
ПредавачПроф. Бранка Вучетић
МестоСала 55

Апстракт

У овом предавању ће бити представљена визија 6G мрежа и примера њених будућих примена. 6G ће омогућити дистрибуирану вештачку интелигенцију и инфраструктуру која се може користити за разне IoT услуге у друству и индустрији. Вештачка интелигенција комбинована са стручним знањем ће бити коришћена за дизајнирање 6G, будући да конвенционалне аналитичке методе неће моћи да испуне строге захтеве будућих 6G услуга и да се носе са све већом комплексношћу мреже. Биће представљен оквир за коришћење вештачке интелигенције у дизајну 6G и приказани неки истраживачки резултати из Сиднејског Центра за IoT и телекомуникације.

У предавању ће бити представљен предлог заједничких докторских студија са Универзитетом у Сиднеју.

Биографија Бранке Вучетић

Професор Бранка Вучетић ради као Професор Лауреат и Директор Центра за IoT и телекомуникације на Универзитету у Сиднеју. Током своје каријере, обављала је различите истраживачке и академске функције у Србији, Аустралији и Великој Британији. Њена истраживачка интересовања обухватају бежичне комуникације, затитне кодове и примене IoT-а у енергетским мрежама, здравству, и индустријској контроли.

Професор Вучетић је ко-аутор четири књиге и више од четири стотине радова у телекомуникационим часописима и конференцијским зборницима. Чланица је Аустралијске академије наука, Аустралијске академије технологије и инжењерства и IEEE.