Navigacija

Najava Javnog poziva za novi program podrške startapima u ranim fazama razvoja - RAISING STARTS

Vreme 18. decembar 2020. 12:00 - 13:00
Mesto ZOOM platforma

 

Naučno-tehnološki park Beograd (NTP Beograd) ima zadovoljstvo da vas pozove na događaj povodom otvaranja prvog Javnog poziva za novi program podrške startapima u ranim fazama razvoja, koji sprovodi uz podršku Vlade Konfederacije Švajcarske

RAISING STARTS

RAME UZ RAME SA SVETOM

Petak, 18. decembar, 12-13h

ZOOM platforma

 

Raising Starts je prvi program na tržištu Srbije koji startapima istovremeno donosi stručnu i finansijsku podršku do 15.000 CHF za ubrzan razvoj inovativnih proizvoda i usluga, bez uzimanja učešća u vlasništvu.

 

Prema Startap Genome istraživanju, nedostatak finansijske podrške za startape u najranijoj fazi razvoja predstavlja jedan od najvećih izazova startap ekosistema u Srbiji, i da bi nastavio da raste neophodni su novi mehanizmi podrške investiranju. U naredne tri godine Raising Starts će kroz više javnih poziva, podržati osnivanje i razvoj do 100 novih startap kompanija, a pored Beograda proširiće svoj obuhvat i u regione Niša i Čačka.

 

Zbog pandemije Corona virusa, događaj povodom objavljivanja prvog Javnog poziva za Raising Starts program biće održan online. Link za ulazak dostupan je OVDE.

 

12:00

 

Reč dobrodošlice moderatora

12:05

 

Pozdravni govor

Predstavnik Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

12:10

 

Pozdravni govor

Predstavnik Švajcarske kancelarije za saradnju u Srbiji (SCO)

12:15-12:25

 

Podrška i podela rizika za ubrzanje razvoja startap ekosistema u Srbiji

Gordana Danilović Grković, v.d. direktora Naučno-tehnološkog parka Beograd

12:25-12:45

 

Iz ugla startapa – Šta bi sve trebalo da znam o programu i kako će Raising Starts ubrzati razvoj moje inovativne ideje?

Namena sredstava, uslovi za učešće, prijave

Luka Radovanović, osnivač startapa B2Bee

Jelena Petrović, pomoćnik direktora za razvoj poslovanja NTP Beograd

 

12:45

 

Pitanja i diskusija

 

Program Raising Starts je kreiran kroz projekat “Tehnopark Srbija 2 – Podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova” kojim Vlada Švajcarske Konfederacije podržava dalji razvoj inovacija i tehnološkog preduzetništva u Srbiji, a sprovodi NTP Beograd po Memorandumu o saradnji potpisanom između Vlade Republike Srbije (u ime Vlade: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja) i Vlade Švajcarske Konfederacije (Državni sekretarijat za ekonomsle poslove SECO).