Navigacija

Studentske stipendije Ministarstva odbrane Republike Srbije u školskoj 2023/2024. godini

Ministarstvo odbrane Republike Srbije raspisalo je konkurs za dodelu 44 studentske stipendije u školskoj 2023/2024. godini, u Sektoru za materijalne resurse, za prijem u radni odnos u Vojnotehničkom institutu - 37 za studente master akademskih studija (elektrotehničko i računarsko inženjerstvo, mašinsko iženjerstvo, oblast fizika i hemija) i 7 za studente osnovnih akademskih studija (elektrotehničko i računarsko inženjerstvo).

Studenti osnovnih i master akademskih studija, po završetku studija, biće primljeni u radni odnos u mesto službovanja Beograd, u svojstvu civilnih lica, u skladu sa Zakonom o Vojsci Srbije.

Na konkurs za pozicije u Vojnotehničkom institutu mogu da se prijave studenti master akademskih studija na fakultetima iz oblasti industrijskog/mašinskog inženjerstva, elektrotehničkog i računarskog inženjerstva, oblast fizike i hemije, kao i studenti osnovnih akademskih studija na fakultetima iz oblasti elektrotehnike, informatike i računarskog inženjerstva. Visina studentske stipendije u školskoj 2023/2024. godini je za studente master studija 60.000 dinara, a za studente osnovnih akademskih studija 50.000 dinara.

Na ovaj način Ministarstvo odbrane ohrabruje najvrednije i najtalentovanije studente da svoje znanje i talenat usmere u razvoj i unaspređenje odbrambenih sposobnosti svoje zemlje. Vojna industrija je već vekovima nosilac tehnološkog razvoja, a izazov nove generacije je da nastavi put uspeha ka vrhu savremenih tehnologija.

Konkurs je otvoren do 31. oktobra 2023. godine.

Više informacija o navedenom konkursu možete videti na ovom linku:

https://www.mod.gov.rs/cir/20245/konkurs-za-dodelu-studentskih-stipendija-za-skolsku-2023-2024-godinu20245