Navigacija

PRIJAVE ZA WIKIMEDIA UNLOCK ACCELERATOR 2022 PROGRAM SU SADA OTVORENE!

Beograd, 11. april 2022 — U zemljama Zapadnog Balkana prvi put se realizuje Wikimedia UNLOCK Accelerator program koji je u trećem izdanju fokusiran na saradnju i međuregionalnu razmenu. Vikimedija Nemačke udružuje snage sa Vikimedijom Srbije i Impakt Habom Beograd kako bi zajednički osmislili i realizovali UNLOCK program 2022, u okviru kog će dati podršku projektima u vidu treninga, razmene iskustva i finansijskih sredstava.

Pozivaju se kreatori promena, aktivisti, tehnolozi i kreativni umovi iz Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makedonija i Srbija) da prijaave ideju i steknu mogućnost da je u timu implementuju.

Ukoliko radite na razvoju tehnologija i alata koji čine pristup i doprinos znanju lakšim, inkluzivnim i pravičnim, ukoliko imate ideju za projekat koji pravičnije organizuje informacije i nudi održivi poslovni model za stvaranje, održavanje i pristup znanju, ovo je prilika da nam predstavite koncept i dobijete mogućnost da vašu ideju realizujete, uz konstantnu podršku u vidu obuka, zajedničkog rada na razvoju prototipa i razmene znanja između timova iz zemalja Zapadnog Balkana i zemalja nemačkoggovornog područja (Austrija, Švajcarska, Nemačka).

Digitalna transformacija već pozitivno utiče na način na koji pristupamo, doprinosimo i delimo podatke, informacije i resurse u digitalnom prostoru. Međutim, postojeće strukture moći i privilegija i dalje isključuju ljude iz velikog dela sveta, time dovodeći do ogromnog jaza u raspodeli znanja. Ovo je naš poziv za tehnička i netehnička rešenja koja ruše društvene i tehničke barijere koje sprečavaju ljude da pristupe i daju doprinos slobodnom znanju.

Svi detalji poziva dostupni su na sajtu UNLOCK programa, kao i sajtu Vikimedije Srbije. Prijavni formular je potrebno dostaviti najkasnije do 29.05.2022.

 

Za sve informacije i konsultacije:
Ivana Madžarević, menadžer projekata i zajednice
ivana.madzarevic@vikimedija.org
mob: + 381 60 74 54 773
Vikimedija Srbije, http://wikimedia.rs/ 
Kneza Miloša 80, 11000 Beograd

Slike

  • /uploads/attachment/vest/2540/UNLOCK_blog.png