Навигација

ПРИЈАВЕ ЗА WIKIMEDIA UNLOCK ACCELERATOR 2022 ПРОГРАМ СУ САДА ОТВОРЕНЕ!

Београд, 11. aприл 2022 — У земљама Западног Балкана први пут се реализује Wikimedia UNLOCK Accelerator програм који је у трећем издању фокусиран на сарадњу и међурегионалну размену. Викимедија Немачке удружује снаге са Викимедијом Србије и Импакт Хабом Београд како би заједнички осмислили и реализовали UNLOCK програм 2022, у оквиру ког ће дати подршку пројектима у виду тренинга, размене искуства и финансијских средстава.

Позивају се креатори промена, активисти, технолози и креативни умови из Западног Балкана (Албанија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Северна Македонија и Србија) да пријааве идеју и стекну могућност да је у тиму имплементују.

Уколико радите на развоју технологија и алата који чине приступ и допринос знању лакшим, инклузивним и правичним, уколико имате идеју за пројекат који правичније организује информације и нуди одрживи пословни модел за стварање, одржавање и приступ знању, ово је прилика да нам представите концепт и добијете могућност да вашу идеју реализујете, уз константну подршку у виду обука, заједничког рада на развоју прототипа и размене знања између тимова из земаља Западног Балкана и земаља немачкогговорног подручја (Аустрија, Швајцарска, Немачка).

Дигитална трансформација већ позитивно утиче на начин на који приступамо, доприносимо и делимо податке, информације и ресурсе у дигиталном простору. Међутим, постојеће структуре моћи и привилегија и даље искључују људе из великог дела света, тиме доводећи до огромног јаза у расподели знања. Ово је наш позив за техничка и нетехничка решења која руше друштвене и техничке баријере које спречавају људе да приступе и дају допринос слободном знању.

Сви детаљи позива доступни су на сајту UNLOCK програма, као и сајту Викимедије Србије. Пријавни формулар је потребно доставити најкасније до 29.05.2022.

 

За све информације и консултације:
Ивана Маџаревић, менаџер пројеката и заједнице
ivana.madzarevic@vikimedija.org
моб: + 381 60 74 54 773
Викимедија Србије, http://wikimedia.rs/ 
Кнеза Милоша 80, 11000 Београд

Слике

  • /uploads/attachment/vest/2540/UNLOCK_blog.png