Navigacija

Studentske stipendije za angažman u Ministarstvu odbrane.

Ministarstvo odbrane Republike Srbije raspisalo je konkurs za dodelu 42 studentske stipendije u školskoj 2021/2022. godini, od kojih je 26 za pozicije u Vojnotehničkom institututu - 18 za studente master akademskih studija i 8 za studente osnovnih akademskih studija.

Konkursom je predviđeno da stipendisti po završetku studija dobiju zaposlenje u Ministarstvu odbrane u svojstvu civilnih lica, a njihova buduća radna mesta nalaze se u gradovima širom Srbije (Beograd, Pančevo, Novi Sad, Kragujevac, Niš, Prokuplje, itd).

Na konkurs za pozicije u Vojnotehničkom institutu u Beogradu mogu da se prijave studenti master akademskih studija na fakultetima iz oblasti industrijskog/mašinskog inženjerstva i hemijskog inženjerstva, kao i studenti osnovnih akademskih studija na fakultetima iz oblasti elektrotehnike, informatike i računarskog inženjerstva. Visina studentske stipendije na mesečnom nivou u školskoj 2021/2022. godini za studente master studija iznosi 50.000 dinara, za studente četvrte godine osnovnih akademskih studija 40.000 dinara, a za studente treće godine osnovnih akademskih studija 35.000 dinara.

Na ovaj način Ministarstvo odbrane ohrabruje najvrednije i najtalentovanije studente da svoje znanje i talenat usmere u razvoj i unaspređenje odbrambenih sposobnosti svoje zemlje. Vojna industrija je već vekovima nosilac tehnološkog razvoja, a izazov nove generacije je da nastavi put uspeha ka vrhu savremenih tehnologija. Učestvovati u razvoju Vojske Srbije je važna životna misija, a ne samo običan posao.

Konkurs je otvoren do 29. oktobra 2021. godine.

Više informacija o navedenom konkursu možete videti na ovom linku: http://www.mod.gov.rs/cir/17673/konkurs-za-dodelu-studentskih-stipendija-za-skolsku-2021-2022-godinu-17673